Schapenvachten - uitstekend ter bescherming van Decubitus (doorliggen)

 

Bij doorliggen wordt de huid steed dunner en gaat op den duur kapot. De huid verliest zijn beschermende schapenvacht1.jpgwerking. Oorzaak is het te lang in dezelfde houding liggen of zitten. De druk van de beenderen tegen de huid (vaak bij stuit, heup, hiel etc.) beschadigt het weefsel en de bloedvaten naar de huid worden afgesloten waardoor de huid onvoldoende zuurstof krijgt.

 

Gebruik van Medisch gelooide Australische schapenvachten zorgt voor een betere drukverdeling en door de structuur van de vachten blijft luchtcirculatie mogelijk, waardoor het zogenaamde ‘broeien’ tegengegaan wordt en decubitus voorkomen kan worden. Belangrijk ook bij de voorkoming van doorliggen is uiteraard het regelschapenvacht2.jpgmatig draaien of verleggen van de patient.

 

De schapenvachten zijn niet te vergelijken met vachten die bijv. bij Ikea te koop zijn. Dat zijn vachten die niet geschikt zijn voor medische gebruiksdoeleinden, maar voor decoratieve doeleinden. Onze schapenvachten zijn wasbaar met de hand en met de machine op 40°C.

 

Zie ook de productgroep schapenvachtproducten. In deze beschermende producten is medische schapenvacht verwerkt ter voorkoming van Decubitus.